nov 192017
 

Achter de schermen bij dessinontwerpster Patricia!

Met trots mag ik zeggen dat Patricia Hooning van Fishuals een oud-cursist van Textilice is. Patricia is flink (en met succes) aan de weg aan het timmeren.
Op dit moment is ze aangelsoten bij het designersplatform Motiflow en werkzaam als freelance dessinontwerpster bij Dutch Dazzle.
En zaterdag zal je haar werk volop kunnen zien bij de intocht van Sinterklaas in Dokkum! Patricia was namelijk de winnende ontwerpster voor “Het leukste inpakpapier voor het Sinterklaasfeest!”

Bij deze een paar vragen over het freelance leven van deze “multi-creatieve” dessinontwerpster!

Afbeeldingsresultaat voor patricia hooning

Goh! Als ik je naam google zie ik eigenlijk van alles van jou verschijnen. Ik wist dat je actief was. Maar nog meer dan ik dacht! Print & Pattern is een bekend blog en ideaal om iedere dag te lezen bij de koffie (in plaats van de krant 😉 ) Ik zie dat jij hier ook in het blog voorkomt. Wat is eigenlijk het leukste project of de leukste ervaring die na de privélessen dessinontwerpen van Textilice op je pad zijn gekomen?

Als eerste dat ik als freelance dessinontwerper, via jou, bij Dutch Dazzle terecht ben gekomen. Waar ik je nog steeds dankbaar voor ben. Vrij snel na de privélessen bij Textilice kon ik een contract sluiten en ook ‘dessinontwerper’ op mijn visitekaartje zetten.

Dutch Dazzle heeft prachtige, exclusieve dessins voor behang en interieur-textiel in zijn portfolio en heeft klanten in veel landen. Dus best bijzonder dat mijn ontwerpen daar tussen liggen.

Daarnaast is het geweldig dat ik gewonnen heb met het leukste Sinterklaaspapier van Nederland! Van 210 inzendingen er als winnaar uitkomen, geeft een heel trots gevoel! Alle aandacht die er nu omheen is in de kranten en zelfs bij radio Veronica, de intocht op tv zaterdag (en mijn ontwerp overal te zien is in bomen en lantaarnpalen), de slaapkamer van Sinterklaas in het Pietenhuis in Dokkum (met gordijnen, een dekbed en behang) en dat al die lieve kinderen in het Pietenhuis gaan kijken naar dé slaapkamer van Sint en niet te vergeten dat ook mijn ontwerp bij Motiflow besteld wordt door mensen. Niet alleen pakpapier maar zelfs stof!

Wat staat er na dit “Sinterlaassucces” op de planning?

Om meteen maar in de feeststemming te blijven, heb ik inmiddels ook kerstpatronen gemaakt. Ook wil ik mij verdiepen in een webshop met producten zoals bijvoorbeeld kussens, dekbedden, behang of zelfs zitzakken. Deze kun je dan bestellen met mijn ontwerp. Leuke kerstkussens misschien of een kerstzitzak voor rond de kerstboom! Erg origineel toch?

Verder ben ik druk bezig met ontwerpen voor Dutch Dazzle voor de beurs Heimtextil die in januari in Frankfurt zal plaatsvinden!

Welke voordelen hebben de vaardigheden die je tijdens de privélessen dessinontwerpen bij Textilice hebt geleerd voor je opgeleverd?

Aangezien ik als grafisch ontwerper goed bekend ben met o.a. Illustrator en Photoshop, konden wij de lesstof doornemen wat nieuw voor mij was.
Wat ik onder andere van je geleerd heb, is dat je goed moet kijken naar je ontwerp, een beetje door je oogharen… Zitten er geen ‘gaten’? Zie je een mooie flow? Zijn er niet te veel storende horizontale, verticale of diagonale lijnen of elementen in het totale ontwerp. En uiteraard het technische aspect en alle vaktermen die erbij horen.

Afbeeldingsresultaat voor patricia hooning

Mag ik stiekem doorvertellen dat je me zei dat de privélessen dessinontwerpen bij Textilice een flinke boost aan je passie voor patronen hebben gegeven?

Jazeker! Graag zelfs! Het heeft mij een enorme boost aan mijn creatieve ideeen gegeven! Ik kan iets tekenen of schilderen en later bedenken, hé daar ga ik nu een patroon van maken. Ik zie overal patronen! Haha! Inspirende dingen in de natuur, in mijn eigen tuin of gewoon een rit op mijn MTB door de blubber in de Ardennen. ‘s Avonds schilder ik dan ‘de herfst’ in het houten vakantiehuisje en weer thuisgekomen zet ik ‘m op ‘rapport’ (patroon bomen met herfstkleuren). Zaten er maar meer uren in een dag, zodat ik meer ideeen zou kunnen uitwerken!

Dat jouw sinterklaaspapier gewonnen heeft, levert flink wat promotie op. Heb je nog een tip voor andere freelancers via welk medium of op welke manier zij zich goed zouden kunnen promoten?

Veel delen op social media en een website hebben waar je laat zien wie je bent. Als je niks deelt, ziet niemand het! Blijf jezelf promoten en laat zien dat je bezig bent. En hoe meer je creeert, hoe meer je leert en ontdekt wat je kan en wat je leuk vindt om te doen. En doe je iets wat je leuk vindt dan straal je dat ook uit in je ontwerpen. Klinkt heel overtuigend hè? Haha! Ik heb ook momenten dat ik baal als iets niet gaat zoals ik het wil hoor. Even afstand nemen van je ontwerp is vaak de beste oplossing… en op een ander moment er weer mee verder gaan.

Zelf kan ik het platform Motiflow aanraden. Door het meedoen met de ontwerpwedstrijd van Motiflow en dan ook nog winnen, geeft je heel veel energie en erkenning! En wie weet levert het mij nieuwe opdrachten op! Sinterklaaspapier voor de intocht van 2018 wat ook in de winkel te koop is? Ik ga alvast beginnen…

We gaan natuurlijk zaterdag allemaal onder het genot van pepernoten je papier bewonderen op tv!

Leuk! Zelf ga ik zaterdag ook naar Dokkum met mijn dochter om het versierde Dokkum en de slaapkamer van Sint te bekijken. Wie weet zie je mij nog voorbij flitsen op tv met mijn zelfgemaakte pietenbaret met mijn eigen ontwerp!! Zwaai zwaai!!

Bekijk de video van het “leukste Sinterklaaspapier”  en overig werk van Patricia.

Bekijk de blog van Print&Pattern met het werk van Patricia.

Wil je een echte “Patricia” op stof, behang of inpakpapier? Je kunt het bestellen bij Motiflow.

Heb je interesse in bijvoorbeeld een kussen of een dekbed met haar ontwerp, dan kun jecontact met haar opnemen.

Ook leren dessinontwerpen net zoals Patricia? Neem contact op voor privéles of volg één van de cursussen van Textilice.

Voor meer info zie website

 

Sorry, the comment form is closed at this time.