Cursus Textielkennis

 

Leer alles over textiel; grondstoffen, constructie, herkenning, eigenschappen, druktechnieken, veredeling, duurzaamheid en meer! We gaan de gehele ontwikkeling chronologisch van grondstof tot en met veredelde stof bespreken. Ontwikkel je eigen stoffenboek tijdens deze cursus.

Voor wie?
Kennis van textiel en de textielindustrie is een “must” voor iedereen die werkt in de textiel- of modebranche. De cursus is verder geschikt voor iedereen met een liefde voor textiel.

Doel
Tijdens deze cursus leer je hoe je grondstoffen kunt identificeren. Leer eigenschappen van diverse grondstoffen kennen, zodat je een goede stofkeuze kunt maken. Verder leer je alles over de industrie, zodat je op een goed niveau met anderen uit diverse textieltakken kunt communiceren. Tijdens de cursus ontwikkel je je eigen stoffenboek.

Vooropleiding en benodigdheden
Er is geen vooropleiding nodig.

Waar?
Locatie: Maastricht, goed bereikbaar vanaf snelweg en op loopafstand van het Centraal Station. Vind informatie over de bereikbaarheid hier.

(Tip: via NS , Kruidvat, Primera, Hema e.d. zijn vaak goedkope treinkaartjes te krijgen.)

Programma en kosten:

Cursus voorjaar
nog niet bekend
Startdatum:

Overige data:Lestijd van 10.00 – 14.30u.

De kosten van de cursus bedragen: €325,- (btw-tarief 0%)

Docent
De lessen worden gegeven door dessin- en textielontwerpster Jolieke Ubachs. Jolieke geeft ook les in de opleidingen textieldesigner en modeontwerpen bij Syntra in Hasselt.

Inschrijven:
Vul je gegevens in op het inschrijvingsformulier.

Algemene Voorwaarden zijn van toepassing op de inschrijvingen.

Textilice is een CRKBO geregistreerde instelling.

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe data ? Dan kun je je emailadres hier achterlaten.