Cursus Textielontwerpen

 

Gedurende 10 lessen leer je diverse textieltechnieken. Door middel van experimenten maak je ontwerpen voor je eigen producten.

  • Sublimatie

Inhoud

Tijdens de cursus leer je de volgende technieken beheersen:

  • Zeefdrukken met de thermofax: werken met diverse media, o.a.: discharge, folie, flock, puff, textielmedium.
    Met de gemaakte zeven kun je thuis ook verder drukken.
  • Sublimatie: Sublimatie is een van de meest veelzijdige textieltechnieken. Leer stof te bedrukken met eindeloze mogelijkheden!
  • Fusing: het “upcyclen” van plastic door deze o.a. met stof te versmelten.
  • Flexdruk door middel van de snijplotter: leer bestanden voor te bereiden met Adobe Illustrator. De ontwerpen worden uitgesneden op de snijplotter en gedrukt.
  • Naaitechnieken: leer diverse technieken om stof met de hand te manipuleren
  • Vrije werkplaats: aan het einde van de cursus is er ruimte om vrij gebruik te maken van alle apparatuur en aangeleerde technieken extra toe te passen.

De technieken pas je toe op je werkstukken. De technieken zijn te verwerken in kleding, sieraden, tassen, hoeden, interieurdecoratie, etc. Je maakt producten voor het gebied waar jouw interesse ligt. Het leren vervaardigen van deze producten behoort overigens niet tot de lesinhoud.

Na de cursus is er de mogelijkheid om tijdens open-atelierdagen gebruik te maken van de apparatuur. Tijdens de cursus ontvang je informatie over deze open-atelierdagen.

Voor wie?
Deze cursus is geschikt voor iedereen die graag werkt met stoffen. Een vooropleiding is niet nodig. Beheersing van de naaimachine is niet nodig, wel handig.

Waar?
Locatie: Maastricht, goed bereikbaar vanaf snelweg en op loopafstand van het Centraal Station. Vind informatie over de bereikbaarheid hier.

Programma en kosten:

Startdatum:
5 februari 2019
Tijdstip:
dinsdagavonden
van 19.00 – 22.15u
Overige data:
12-2
19-2
26-2
12-3
19-3
26-3
2-4
9-4
16-4
 

 

 

 


De kosten van de cursus bedragen: €250,- (btw-tarief 0%). Hierbij zit ook een groot deel van de materiaalkosten bij inbegrepen. Wil je meer materiaal bijkopen, dan is dat mogelijk. Stoffen dien je zelf mee te nemen.

Docent:
De lessen worden gegeven door dessin- en textielontwerpster Jolieke Ubachs.

Inschrijven:
Vul je gegevens in op het inschrijvingsformulier.

Algemene Voorwaarden zijn van toepassing op de inschrijvingen.

Textilice is een CRKBO geregistreerde instelling.