jan 192018
 

Cursussen Textiel & Dessins van Februari

Eindeloos experimenteren met textiel en je eigen producten bedrukken? Of alles leren over het ontwerpen van dessins en het verkopen van dessins?

Cursus Textielontwerpen

Leer textieltechnieken als: zeefdrukken met de thermofax, sublimatie (transfer dye), fusing, werken met de snijplotter, naaitechnieken, werken met de borduurmachine en meer!

❋ 20 dinsdagavonden – start 27 februari
(Woon je ver weg? Bekijk onze eendaagse workshops.)

Voor meer info & inschrijven zie website.

Cursus Dessinontwerpen / Print Design met Adobe Illustrator

Het ontwerpen van een dessin is een specialisatie. Deze cursus leert je niet alleen hoe je dessins moet maken met Adobe Illustrator, maar geeft ook inzicht in het beroep dessinontwerper en hoe je je als freelance designer in de markt kunt zetten. Via Textilice kun je na de cursus zelfs direct aan de slag bij een agentschap.

❋ 7 zaterdagen – start 24 februari (nog 2 plekken vrij)
❋ 7 donderdagen – start 17 mei

Voor meer info & inschrijven zie website.

Workshop Fusing – vrijdag 23 februari

Fusing is het samenvoegen van plastic afval met bijvoorbeeld stof. Door deze techniek kom je tot zeer vernieuwende resultaten. Ontdek allerlei texturen, bijzondere composities en maak materialen die je na de workshop kunt verwerken in bijvoorbeeld tassen, etuis, riemen…Het is namelijk mogelijk om dit daarna nog met de naaimachine te verwerken!

Voor meer info & inschrijven zie website.

Tip van de sluier: cursussen Textiel & Dessins van Maart

Cursus Moulage

Moulage betekent letterlijk ‘vormen’ en wel het vormen van kleding om een lichaam of om een pop. Mouleren is dus een middel om kleding te maken zonder gebruik te maken van patroontekenen. Door middel van het schikken of draperen van een lap stof om een lichaam of pop kan een kledingstuk gevormd worden. Als deze vorm daarna zorgvuldig afgetekend wordt en weer van de pop afgehaald wordt, heb je een perfect patroon van dat kledingstuk.

Voor meer info & inschrijven zie website.

Masterclass PassementenBijzondere koorden en band worden als rijke versiering veel toegepast in de couture en fashion (denk aan de mode van Balmain en Dolce & Gabbana). Ook in interieur design en historische kostuums worden passementen veel gebruikt.

In deze masterclass wordt er een ornament gemaakt van verschillende soorten koord en band. Verder laat Marjolein je ook manieren zien hoe je losse passementsversieringen kan maken die je bijvoorbeeld kan toepassen als sluitingen op een jas.

Voor meer info & inschrijven zie website.

Alternatieve Pailletten TextielworkshopJe maakt kennis met een aantal technieken om pailletten te maken van leer en plastic. Dit gebeurt onder andere door fusing. Je eigen gemaakte pailletten leer je te bevestiging door middel van diverse steken. Wil je een vlak resultaat of juist 3D? Marjolein laat je de mogelijkheden zien. Laat je inspireren en ervaar zelf de verschillende effecten.

Voor meer info & inschrijven zie website.

Sorry, the comment form is closed at this time.