nov 192017
 

Cursussen Textiel & Dessins van November

Eindeloos experimenteren met textiel? Deze cursussen en workshops starten deze maand ūüėČ

Workshop Transfer Dyes / Sublimatie – zondag 19 november

Sublimatie is één van de meest veelzijdige textieltechnieken. Dankzij deze speciale transfer dyes kom je tot verrassende resultaten, die je met andere technieken niet kunt verkrijgen. Werk fotografisch, gelaagd, illustratief; alles is mogelijk! De mogelijkheden van deze techniek zijn onbeperkt. Experimenteer met diverse stofkwaliteiten en ontdek de nieuwe drukmogelijkheden op natuurlijke stoffen!

Voor meer info & inschrijven zie website.

Workshop Broderie d’Art – zondag 5 november (of zondag 28 januari)

De workshop bied je de gelegenheid om kennis te maken met enkele Broderie d‚ÄôArt technieken. Je leert de basissteken met een zogenaamde Lun√©villenaald en je leert kralen en pailletten verwerken met een kralennaald. We starten deze workshop met het oefenen van basissteken met de Lun√©villenaald. Dit gebeurt op zijde organza dat al is ingespannen in een rechthoekig borduurraam. Als je deze steken onder de knie hebt, kan je steken maken waarbij kralen op de stof worden bevestigd. Heb je al wat ervaring? Dan leer je met de “Lun√©villenaald” pailletten en kralen verwerken en geeft sierband een verrassende toevoeging aan het ontwerp.

Voor meer info & inschrijven zie website.

Tip van de sluier: cursussen Textiel & Dessins van December

Workshop Zeefdrukken met de Thermofax – vrijdag 1 december

Door middel van de thermofax kun je op een verrassend eenvoudige manier zeven maken. Met diverse media, zoals puff, folie, flock en acryl maak je verschillende effecten op stof. De zeven krijg je mee naar huis en kun je thuis onbeperkt blijven gebruiken!

Voor meer info & inschrijven zie website.

Cursus Technisch Modetekenen met Adobe Illustrator
– 5 lessen vanaf vrijdag 8 december

Leer hoe je met Adobe Illustrator technische tekeningen (platte tekeningen) maakt voor de mode industrie. Je leert niet alleen de toepassingen met Adobe Illustrator, maar maakt ook kennis met de vakterminologie in Nederlands en Engels, doet kennis op over naadsymbolen, artworks, labeling, size specs, werken met leveranciers en meer. Je leert complete en werkbare tekeningen te maken die klaar zijn voor gebruik in de mode industrie.

Voor meer info & inschrijven zie website.

Sorry, the comment form is closed at this time.