Cursus dessinontwerpen/print design met Adobe Illustrator

 

Het ontwerpen van een dessin is een specialisatie. Deze cursus leert je niet alleen hoe je dessins moet maken met Adobe Illustrator, maar geeft ook inzicht in het beroep dessinontwerper en hoe je je als freelance designer in de markt kunt zetten.

Voor wie?
Deze cursus is geschikt voor mensen met interesse in mode, grafisch ontwerp, textielontwerpen of interieur en die geïnteresseerd zijn in een plekje op de creatieve arbeidsmarkt of zoeken naar een specialisatie in hun huidige creatieve beroep.

Doel
Commercieel leren ontwerpen van dessins voor de branches : mode, interieur, stationery. Aan het eind van de cursus weet je de technische vereisten, toepassingen in Adobe Illustrator en hoe je je als freelancer kunt profileren. Ook heb je een aantal verkoopbare ontwerpen vervaardigd.

Vooropleiding en benodigdheden
Kennis van Adobe Illustrator is niet noodzakelijk. Mensen zonder basiskennis kunnen extra oefeningen aangereikt krijgen. Om thuis verder te kunnen oefenen is het nodig om over Adobe Illustrator te beschikken. Download de gratis 7 dagen proefversie hier.

Waar?
Locatie: het oude klooster / museum op de Breusterstraat 27, Eijsden, nabij Maastricht. Recht voor de deur gratis parkeren.

(Tip: via NS , Kruidvat, Primera, Hema e.d. zijn vaak goedkope treinkaartjes te krijgen.)

Programma en kosten:

 
Cursus mei

dinsdagen
Startdatum:
7 mei 2019
Overige data:
14-5
21-5
28-5
11-6
18-6
25-6
Lestijd van 9.30-14.30u.
Cursus september
zaterdagen
Startdatum:
28 september 2019
Overige data:
5-10
12-10
26-10
2-11
9-11
16-11
Lestijd van 11 – 16u

De kosten van de cursus bedragen: €395,- (btw-tarief 0%)

Samenwerking agentschap
Textilice heeft voor deze cursus een samenwerking met een agentschap, waardoor je ontwerpen meteen geplaatst zouden kunnen worden met kans op verkoop. Je kunt via Textilice meteen als freelancer bij de agent aan het werk. Over de voorwaarden word je tijdens de cursus geïnformeerd. Deze samenwerking is uitsluitend voor cursisten en oud-cursisten.

Docent:
De lessen worden gegeven door dessinontwerpster Jolieke Ubachs. Jolieke geeft ook les in de opleidingen textieldesigner en modeontwerpen bij Syntra in Hasselt. Jolieke is een Adobe Certified Expert.

Inschrijven:
Vul je gegevens in op het inschrijvingsformulier.

Algemene Voorwaarden zijn van toepassing op de inschrijvingen.

Textilice is een CRKBO geregistreerde instelling.

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe data ? Dan kun je je emailadres hier achterlaten.

Locatie Textilice