Cursus digital print design met Adobe Photoshop

 

Het ontwerpen van een dessin (all-over print) is een specialisatie. Deze cursus leert je hoe je (fotografische) dessins maakt met Adobe Photoshop, geschikt voor digitale druk voor op o.a. textiel.


Voor wie?
Deze cursus is geschikt voor mensen met een interesse in mode, textielontwerpen of interieur en die voor hun huidige beroep of hobby willen leren om dessins te ontwikkelen speciaal voor digitale druk.
De cursus is ook geschikt voor mensen die eerder de cursus of privéles dessinontwerpen/print design met Adobe Illustrator hebben gevolgd en interesse hebben om fotografische dessins te leren ontwikkelen specifiek met Adobe Photoshop.

Doel
Leer fotografische dessins (all-over prints) te ontwikkelen met Adobe Photoshop. Aan het einde van de lessen kun je werken met Adobe Photoshop en heb je enkele commerciёle dessins gemaakt voor de branches : mode, interieur, of stationery. Je kent de technische vereisten en toepassingen in Adobe Photoshop. Adressen van leveranciers waar in kleine en/of grote oplage stoffen digitaal gedrukt kunnen worden, worden je aangereikt. Tijdens de cursus ga je ook 1 dag fotograferen. In deze les leer je hoe je met jouw camera de beste foto’s maakt, geschikt voor verwerking in dessins. Je leert om voorwerpen zo te fotograferen, dat de belichting optimaal is en het voorwerp gemakkelijk vrijstaand te maken is in Adobe Photoshop. Daarnaast leer je om afbeeldingen te maken die kwalitatief optimaal zijn om geheel als all-over toe te passen.

Vooropleiding en benodigdheden
Voorkennis van Adobe Photoshop is niet vereist. Mensen zonder basiskennis kunnen extra oefeningen aangereikt krijgen. Om thuis verder te kunnen oefenen is het nodig om over Adobe Photoshop te beschikken. Download de gratis 7 dagen proefversie van hier.

Waar?
Locatie: het oude klooster / museum op de Breusterstraat 27, Eijsden, nabij Maastricht. Recht voor de deur gratis parkeren.

(Tip: via NS , Kruidvat, Primera, Hema e.d. zijn vaak goedkope treinkaartjes te krijgen.)

Programma en kosten:

Cursus voorjaar 
6 zaterdagen
Startdatum:
6 april 2019
Overige data:
13-4
20-4
4-5
11-5
18-5
Lestijd van 11.00 – 16.00u
Cursus november
6 dinsdagen
Startdatum:
5 november 2019
Overige data:
12-11
26-11
3-12
10-12
17-12
Lestijd van 9.30 – 14.30u

De kosten van de cursus bedragen: €395,- (btw-tarief 0%)

Samenwerking agentschap
Textilice heeft voor deze cursus een samenwerking met een agentschap, waardoor je ontwerpen meteen geplaatst zouden kunnen worden met kans op verkoop. Je kunt via Textilice meteen als freelancer bij de agent aan het werk. Over de voorwaarden word je tijdens de cursus geïnformeerd. Deze samenwerking is uitsluitend voor cursisten en oud-cursisten.

Docenten:
De lessen worden gegeven door dessinontwerpster Jolieke Ubachs. Jolieke werkt freelance voor agenten.
Daarnaast geeft Jolieke ook les in de opleidingen textieldesigner en modeontwerpen bij Syntra in Hasselt.
De les fotografie wordt gegeven door Remy Frints van Zicht op Fotografie. Bekijk zijn werk hier. Remy heeft jarenlang gewerkt met dessinontwerpers en is daarom de perfecte toevoeging aan deze cursus!

Inschrijven:
Vul je gegevens in op het inschrijvingsformulier.

Algemene Voorwaarden zijn van toepassing op de inschrijvingen.

Textilice is een CRKBO geregistreerde instelling.

Locatie Textilice: