Cursus digital print design met Adobe Photoshop (dessinontwerpen)

 

 

Het ontwerpen van een dessin (all-over print) is een specialisatie. Deze cursus leert je hoe je (fotografische) dessins maakt met Adobe Photoshop, geschikt voor digitale druk voor op o.a. textiel. Tijdens de cursus bezoeken we ook House of U; de bekendste digitale textieldrukker.


Voor wie?
Deze cursus is geschikt voor mensen met een interesse in mode, textielontwerpen of interieur en die voor hun huidige beroep of hobby willen leren om dessins te ontwikkelen speciaal voor digitale druk.
De cursus is ook geschikt voor mensen die eerder de cursus of privéles dessinontwerpen/print design met Adobe Illustrator hebben gevolgd en interesse hebben om fotografische dessins te leren ontwikkelen specifiek met Adobe Photoshop.

Doel
Leer (fotografische) dessins (all-over prints) te ontwikkelen met Adobe Photoshop. Deze zijn vooral geschikt voor digitale druk. Aan het einde van de lessen kun je werken met Adobe Photoshop en heb je enkele commerciёle dessins gemaakt voor de branches : mode, interieur, of stationery. Je kent de technische vereisten en toepassingen in Adobe Photoshop. Adressen van leveranciers waar in kleine en/of grote oplage stoffen digitaal gedrukt kunnen worden, worden je aangereikt. Eén les zal plaatsvinden bij House of U in Someren. Dit is de bekendste digitale textieldrukker. Hier krijg je een rondleiding, zodat je nog meer leert van het digitale drukproces.
Na de cursus heb je de mogelijkheden als freelancer (werken voor een agent, eigen acquisitie of verkoop van je eigen ontworpen producten) ontdekt, als ook het werken in loondienst. Ook heb je een aantal verkoopbare ontwerpen vervaardigd.

Vooropleiding en benodigdheden
Voorkennis van Adobe Photoshop is niet vereist. Om thuis verder te kunnen oefenen is het nodig om over Adobe Photoshop te beschikken. Download de gratis 7 dagen proefversie hier.
Cursisten van Textilice kunnen een jaarabonnement van Creative Cloud (=alle programma’s van Adobe) nemen voor €140,50 incl. BTW.

Waar?
Locatie: het oude klooster / museum op de Breusterstraat 27, Eijsden, nabij Maastricht. Recht voor de deur gratis parkeren.
De vierde les zal plaatsvinden bij House of U in Someren.

(Tip: via NS , Kruidvat, Primera, Hema e.d. zijn vaak goedkope treinkaartjes te krijgen.)

Programma en kosten:

Cursus januari
5 zaterdagen + 1 dinsdag
Startdatum:
8 januari 2022
Overige data:
15-1
22-1
25-1 (dinsdag bezoek House of U)
5-2
12-2
Lestijd van 11 – 16 u (zaterdag) en 10-15u (dinsdag)
 

 

 

 

De kosten van de cursus bedragen: €395,- (vrijgesteld van btw)

Docent:
De lessen worden gegeven door dessinontwerpster Jolieke Ubachs. Jolieke geeft ook les in de opleidingen textieldesigner en modeontwerpen bij Syntra in Hasselt. Jolieke is een Adobe Certified Expert.

 

Word Designer van Motique!

Motique is een shop-in-shop-systeem speciaal voor jou als Print Designer. Motique biedt een online omgeving waarin jij je shop kunt inrichten en personaliseren.
Na het volgen van een cursus of online training dessinontwerpen van Textilice vervallen de opstartkosten van €99,- (excl. BTW) en kun je direct aan de slag met je shop bij Motique! Meer informatie over Motique vind je hier.

 


 

Inschrijving & betaling:

Bij betaling via Ideal is deelname direct bevestigd. Je ontvangt een bevestigingsfactuur via de mail.

Heb je niet de mogelijkheid om met Ideal te betalen en wil je met een factuur betalen? Kies dan voor betaling via factuur. Je ontvangt de factuur direct in je mailbox. Let op: je inschrijving is pas definitief als we het bedrag hebben ontvangen. Om zeker te zijn van je deelname, adviseren we je om zo snel mogelijk te betalen.

Heb je niet de mogelijkheid om met Ideal te betalen en wil je met een factuur betalen? Kies dan voor betaling via factuur. Je ontvangt de factuur direct in je mailbox. Let op: je inschrijving is pas definitief als we het bedrag hebben ontvangen.

 

  • Betalen met Factuur
    Voor deze betaalwijze brengen we €12,50 administratiekosten in rekening.

 

• Onze cursussen en workshops zijn BTW vrij.
• Vindt de cursus geen doorgang; wordt direct jouw cursusgeld teruggestort
• Wil je betalen in termijnen? Neem contact op met info@textilice.nl
• Overige voorwaarden: Algemene Voorwaarden zijn van toepassing op de inschrijvingen.

Annulering
Na inschrijving heeft u recht op 14 dagen bedenktijd, mits de cursus / workshop niet binnen deze 14 dagen start. Binnen deze 14 dagen kan de deelname kosteloos worden geannuleerd. Het annuleren van deelname is alleen schriftelijk, bijvoorbeeld via email, mogelijk.
• Bij opzegging minder dan 7 weken vóór de eerste cursusdag is de helft van het cursusgeld én €12,50 aan administratiekosten verschuldigd.

• Bij opzegging minder dan 10 dagen vóór aanvang van de eerste cursusdag is 75% van het cursusgeld én €12,50 aan administratiekosten verschuldigd.
• Wanneer u tijdens de cursus / workshop opzegt, is geen restitutie van het cursusgeld mogelijk.

• Textilice is niet verplicht een alternatieve cursus / workshop of inhaallessen aan te bieden bij voortijdige beëindiging van een workshop of cursus.
• Indien u voor aanvang van de eerste cursusdag wegens ziekte of ongeval uw deelname wenst te annuleren, dan is volledige restitutie minus €12,50 aan administratiekosten van cursusgelden mogelijk. In dit geval dient binnen 20 dagen na de annulering een doktersverklaring te worden overgelegd. 
De termijn voor retourbetaling is 2 weken. 


 

Textilice is een CRKBO geregistreerde instelling.

Locatie Textilice: