Privéles Klassikaal digital print design met Adobe Photoshop

 

Het ontwerpen van een dessin (all-over print) is een specialisatie. In deze les leer je hoe je (fotografische) dessins maakt met Adobe Photoshop, geschikt voor digitale druk op o.a. textiel.

photoshop

Voor wie?
Deze privéles is geschikt voor mensen met een interesse in mode, textielontwerpen of interieur en die voor hun huidige beroep of hobby willen leren om dessins te ontwikkelen speciaal voor digitale druk.
De les is ook geschikt voor mensen die eerder de cursus of privéles dessinontwerpen / print design met Adobe Illustrator hebben gevolgd en interesse hebben om fotografische dessins te leren ontwikkelen specifiek met Adobe Photoshop.

Doel
Leer fotografische dessins (all-over prints) te ontwikkelen met Adobe Photoshop. Aan het einde van de lessen kun je werken met Adobe Photoshop en heb je enkele commerciёle dessins gemaakt voor de branches : mode, interieur, of stationery. Je kent de technische vereisten en toepassingen in Adobe Photoshop. Adressen van leveranciers waar in kleine en/of grote oplage stoffen digitaal gedrukt kan worden, worden je aangereikt.
Na de les heb je de mogelijkheden als freelancer (werken voor een agent, eigen acquisitie of verkoop van je eigen ontworpen producten) ontdekt, als ook het werken in loondienst. Ook heb je een aantal verkoopbare ontwerpen vervaardigd.

Vooropleiding en benodigdheden
Het is noodzakelijk om over een basis computerkennis te beschikken.
Kennis van Adobe Photoshop is niet noodzakelijk. Het is nodig om Adobe Photoshop op je computer geïnstalleerd te hebben. Download de gratis 7 dagen proefversie hier.
Cursisten van Textilice kunnen een jaarabonnement van Creative Cloud (=alle programma’s van Adobe) nemen voor €140,50 incl. BTW.

Kies voor Klassikale les
Klassikale les: Locatie: het oude klooster / museum op de Breusterstraat 27, Eijsden, nabij Maastricht. Recht voor de deur gratis parkeren.
(Tip: via NS , Kruidvat, Primera, Hema e.d. zijn vaak goedkope treinkaartjes te krijgen.)

De klassikale les duurt standaard 5 uur.

Programma en kosten:
Bepaal zelf hoeveel lessen je denkt nodig te hebben. Neem contact op om te bespreken wat voor jou het beste zou passen. Je kunt altijd starten met een enkele les en naar wens meer lessen aanvragen.
Een les duurt 5 uur, inclusief pauze. De kosten van 1 les bedragen €185,- (vrij van btw) Indien je met meerdere personen wenst te komen, is er een lagere prijs mogelijk.

Samenwerking agentschap
Textilice heeft voor de cursus / privéles een samenwerking met een agentschap, waardoor je ontwerpen meteen geplaatst zouden kunnen worden met kans op verkoop. Je kunt via Textilice meteen als freelancer bij de agent aan het werk. Over de voorwaarden word je tijdens de cursus geïnformeerd. Deze samenwerking is uitsluitend voor cursisten en oud-cursisten.

Docent:
De lessen worden gegeven door dessinontwerpster Jolieke Ubachs. Jolieke geeft ook les in de opleidingen textieldesigner en modeontwerpen bij Syntra in Hasselt.

Inschrijven:
Stuur een mail met je naam, adresgegeven  info@textilice.nl.

Algemene Voorwaarden zijn van toepassing op de inschrijvingen.

Word Designer van Motique!

Motique is een shop-in-shop-systeem speciaal voor jou als Print Designer. Motique biedt een online omgeving waarin jij je shop kunt inrichten en personaliseren.
Na het volgen van minimaal 2 klassikale privélessen van Textilice vervallen de opstartkosten van €99,- (excl. BTW) en kun je direct aan de slag met je shop bij Motique! Meer informatie over Motique vind je hier.

Locatie Textilice:

  • Textilice