Dessinontwerpen met de hand

 

Gedurende 3 lessen leer je van dessinontwerpster Olivia Bertus hoe je met de hand motieven en rapporten ontwikkeld. Maak unieke ontwerpen met potlood, pen en stiften.

Voor wie?
Deze cursus is geschikt voor mensen die unieke dessins willen leren ontwikkelen en een aanzet willen maken tot het ontdekken van hun eigen stijl. Het is voor iedereen die werkzaam is, of interesse heeft om werkzaam te zijn, in de volgende sectoren: mode, grafisch ontwerp, textielontwerpen of interieur.

Doel
Je leert handgemaakte dessins maken in 3 thema’s; natuur geïnspireerd, geometrisch en thematisch. Na de cursus weet je hoe je met diverse tekenmaterialen unieke dessins kunt maken. Je leert dus niet alleen motieven tekenen, maar ook composities maken en deze op rapport zetten.

Inhoud

  • Motieven tekenen met potlood, pen en stift.
  • Motieven ontwerpen vanuit 3 thema’s; natuur geïnspireerd, geometrisch en thematisch.
  • Composities maken
  • Rapport maken

-les 1: dessin ontwerpen vanuit geometrische vormen. Zoek ter voorbereiding inspiratiebeelden en neem deze mee naar de les.
-les 2: dessin ontwerpen vanuit natuur geïnspireerd thema. Zoek ter voorbereiding inspiratiebeelden en neem deze mee naar de les.
-les 3: dessin ontwerpen vanuit eigen gekozen thema (denk aan architectuur, dieren, objecten….). Zoek ter voorbereiding inspiratiebeelden en neem deze mee naar de les.

Aan het einde van de cursus kun je kiezen om je stof te laten drukken. Je betaalt hier dan de extra kosten voor.

Vooropleiding en benodigdheden
Er is geen vooropleiding nodig. Tijdens de workshop worden alle benodigde materialen aangereikt voor gebruik tijdens de lessen. Je ontvangt informatie waar je deze materialen, indien gewenst, zelf kunt kopen.

Niveau
het niveau van de cursus is vergelijkbaar met MBO.

Studiebelasting
Het advies is om thuis ongeveer 1u per week aan de cursus te besteden.

Waar?
Locatie: het oude klooster / museum op de Breusterstraat 27, Eijsden, nabij Maastricht. Recht voor de deur gratis parkeren.

(Tip: via NS , Kruidvat, Primera, Hema e.d. zijn vaak goedkope treinkaartjes te krijgen.)

Programma en kosten:

Cursus najaar
3 zaterdagen
Startdatum:
4 november 2023
Overige data:
11-11
18-11
Lestijd van 13-17u
Cursus najaar
3 zaterdagen
Startdatum:
2 december 2023
Overige data:
9-12
16-12
Lestijd van 13-17u

De kosten van de cursus bedragen: €375,- (vrijgesteld van btw)

Docent:
De lessen worden gegeven door dessinontwerpster Olivia Bertus. Olivia tekent dessins met de hand. Deze past ze vervolgens toe in de door haar ontwikkelde collectie kleurrijke producten, zoals tassen, kussens, behang, etc. Bekijk haar bijzondere werk op: www.oliviabertus.nl


Inschrijving & betaling:

Bij betaling via Ideal is deelname direct bevestigd. Je ontvangt een bevestigingsfactuur via de mail.

Heb je niet de mogelijkheid om met Ideal te betalen en wil je met een factuur betalen? Kies dan voor betaling via factuur. Je ontvangt de factuur direct in je mailbox. Let op: je inschrijving is pas definitief als we het bedrag hebben ontvangen. Om zeker te zijn van je deelname, adviseren we je om zo snel mogelijk te betalen.

Heb je niet de mogelijkheid om met Ideal te betalen en wil je met een factuur betalen? Kies dan voor betaling via factuur. Je ontvangt de factuur direct in je mailbox. Let op: je inschrijving is pas definitief als we het bedrag hebben ontvangen.

  • Betalen met Factuur
    Voor deze betaalwijze brengen we €12,50 administratiekosten in rekening.


• Onze cursussen en workshops zijn BTW vrij.
• Vindt de cursus geen doorgang; wordt direct jouw cursusgeld teruggestort
• Wil je betalen in termijnen? Neem contact op met info@textilice.nl
• Overige voorwaarden: Algemene Voorwaarden zijn van toepassing op de inschrijvingen.

Annulering
Na inschrijving heeft u recht op 14 dagen bedenktijd, mits de cursus / workshop niet binnen deze 14 dagen start. Binnen deze 14 dagen kan de deelname kosteloos worden geannuleerd. Het annuleren van deelname is alleen schriftelijk, bijvoorbeeld via email, mogelijk.
• Bij opzegging minder dan 7 weken vóór de eerste cursusdag is de helft van het cursusgeld én €12,50 aan administratiekosten verschuldigd.
• Bij opzegging minder dan 10 dagen vóór aanvang van de eerste cursusdag is 75% van het cursusgeld én €12,50 aan administratiekosten verschuldigd.
• Wanneer u tijdens de cursus / workshop opzegt, is geen restitutie van het cursusgeld mogelijk.
• Textilice is niet verplicht een alternatieve cursus / workshop of inhaallessen aan te bieden bij voortijdige beëindiging van een workshop of cursus.
• Indien u voor aanvang van de eerste cursusdag wegens ziekte of ongeval uw deelname wenst te annuleren, dan is volledige restitutie minus €12,50 aan administratiekosten van cursusgelden mogelijk. In dit geval dient binnen 20 dagen na de annulering een doktersverklaring te worden overgelegd. De termijn voor retourbetaling is 2 weken. 


Textilice is een CRKBO geregistreerde instelling. 

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe data ? Dan kun je je emailadres hier achterlaten.

  • kinderontwerp maken

Locatie Textilice

  • Textilice