Detex Opleiding Textielwarenkennis Specialist

 

Tijdens de training leer je beoordelen of een stof de juiste kwaliteit, het juiste uiterlijk en de juiste eigenschappen bezit voor het maken van een bepaald kledingstuk. Je ontvangt een uitgebreid lesboek met stofstalen. Iedere deelnemer die de training met goed gevolg heeft afgelegd, ontvangt een deelname certificaat.

Voor wie?
Kennis van textiel en de textielindustrie is een “must” voor iedereen die werkt in de textiel- of modebranche. De training is daarnaast geschikt voor iedereen met een liefde voor textiel.

Doel
Zowel bij de inkoop als verkoop is vakkennis van groot belang. Het uiterlijk en de eigenschappen van textiel zijn afhankelijk van de grondstoffen, de manier waarop het garen is gemaakt, de manier waarop de stof is gemaakt en hoe de stof is verwerkt. Tijdens de training leer je beoordelen of een stof de juiste kwaliteit, het juiste uiterlijk en de juiste eigenschappen bezit voor het maken van een bepaald kledingstuk en natuurlijk ook of de stof aansluit bij de koopwens van de klant. We gaan in op de garens zoals kettinggaren, inslaggaren, breigaren en de vezels die nodig zijn om garens te maken. Verder bekijken we de constructie van stoffen, naar de manieren om van een garen een stof te maken: zoals weven, breien en non woven. Tenslotte behandelen we ook het veredelen van (grond)stoffen. Veredelen is de vakterm voor bewerkingen ter verbetering van grondstoffen, stoffen of kleding.

Vooropleiding en benodigdheden
Er is geen vooropleiding nodig.

Waar?
Locatie: het oude klooster / museum op de Breusterstraat 27, Eijsden, nabij Maastricht. Recht voor de deur gratis parkeren.

(Tip: via NS , Kruidvat, Primera, Hema e.d. zijn vaak goedkope treinkaartjes te krijgen.)

Programma en kosten:

Cursus voorjaar
3 maandagen
Startdatum:
21-3

Overige data:
4-4
11-4

Tijdstip van 10-17u

* Data onder voorbehoud van voldoende deelnemers
De kosten van de training bedragen: €525,- (excl. 21% btw). Inclusief: lunch, uitgebreid lesboek, stofstalen, erkend Detex certificaat.

Liever incompany training? Neem contact op.

Docent
De lessen worden gegeven door dessin- en textielontwerpster Jolieke Ubachs. Jolieke is een gecertificeerde Detex trainer.

Inschrijven:
Vul je gegevens in op het inschrijvingsformulier. Let op: selecteer op het formulier de juiste datum voor deze locatie.

Algemene Voorwaarden zijn van toepassing op de inschrijvingen.

Textilice is een CRKBO geregistreerde instelling.

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe data ? Dan kun je je emailadres hier achterlaten.

Locatie Textilice:

  • Textilice