jan 192018
 

Dutch Dazzle: agentschap behind the scenes!

Vorige week vond de beurs “Heimtextil” plaats in Frankfurt. Het is de belangrijkste Europese beurs voor de verkoop van ontwerpen voor interieur (textiel en behang).
Dutch Dazzle is een agentschap die deelneemt aan Heimtextil. Carin Janssen staat aan het roer van Dutch Dazzle. En bij deze gunt zij ons een kijkje achter de schermen!

Net een paar dagen terug van de beurs. Het lijkt me erg vermoeiend; veel voorbereiding, intensieve dagen…Heb je tijd gehad om even bij te komen?

Er komt wel wat bij kijken, maar als ik het resultaat zie wanneer alles staat, dan ben ik trots op onze collectie en op de presentatie! Maar bovenal trots op alle Dutch Dazzle designers die met hart en ziel Dutch Dazzle maken tot wat het is.
“Let’s make the world more beautiful!”
Natuurlijk zijn het intensieve dagen, maar dat is altijd als je een beurs draait. Voor de meeste is het heel vermoeiend, maar ik krijg er juist energie van en vind het heel interessant om nieuwe contacten te leggen.
Gelukkig kon ik daarna genieten van een heerlijk weekend dus ik ben weer helemaal fit!

Heb je een succesvolle beurs gehad? En wat gebeurt er nou het meeste op zo’n beurs; effectieve verkopen of is het vooral het opdoen van nieuwe contacten?

Het was zeker weer succesvol, ik ga voor beiden; nieuwe contacten en verkoop.

Ontwerpen gaan altijd meerdere keren mee naar beurzen. Maar wil je iedere keer een bepaald aantal nieuwe ontwerpen meenemen? 

Dat ligt aan de kwaliteit die ik aangeleverd krijg, als het goed werk is kan het behoorlijk oplopen.

Was er een bepaald thema dat dit keer de topper was?

Dat varieert, maar bloemen blijven gewild.

Het is heel fijn dat er een samenwerking is, tussen jou als agent en de ontwerpers. Als agent ben je sterk in verkoop en de ontwerpers kunnen zich dan focussen om genoeg aan te leveren. Wat is jouw advies? Hoeveel moeten ontwerpers aanleveren om goed te kunnen verkopen? 

Dat ligt aan het niveau van de ontwerper, maar voordat je klaar bent om de markt op te gaan lijkt het me verstandig om z’n 100 dessins gemaakt te hebben.

Welke beurs staat hierna op de planning?

Misschien Surtex New York….:)

Indien er lezers van deze nieuwsbrief zijn, die zouden willen informeren of zij met hun ontwerpen bij jou terecht kunnen, kunnen ze je dan gewoon contacteren? 

Ja hoor dat mag, ik sta altijd open voor nieuw talent. Feel welcome!

Contact opnemen met Dutch Dazzle kan via: info@dutchdazzle.com

Je klaarstomen als dessinontwerper via diverse cursussen van Textilice? Bekijk onze cursussen.

Privéles is ook mogelijk! Neem contact op met info@textilice.nl voor meer info.

 

Sorry, the comment form is closed at this time.