jan 192018
 

Battle of the pixels

Wanneer kies je voor Adobe Illustrator en wanneer voor Adobe Photoshop als je een dessin maakt?

Vectoren vs. pixels

Adobe Illustrator werkt met vectoren. Vectoren kun je eindeloos vergroten; de kwaliteit blijft scherp. Bij het werken met pixels (Photoshop) moet je er op letten dat je ontwerp 300 dpi is. Ook het origineel dat je gebruikt (bijvoorbeeld een foto) moet minimaal 300 dpi op ware grootte zijn. Dit kun je checken in Photoshop bij Afbeelding – Afbeeldingsgrootte (Image – Image Size). Bij resolutie moet minimaal 300 dpi staan. 
Een afbeelding verkleinen kan altijd. Vergroten kan niet altijd. Dit hangt af van de resolutie. Zo kun je een afbeelding van 600 dpi wel 200% vergroten. Daarna is het namelijk 300 dpi.

De geschikte druktechniek

Vectoren zijn geschikt voor zeefdruk, omdat je hiermee platte kleuren maakt. Als je graag foto’s gebruikt in een ontwerp, bestaan deze uit pixels. Foto’s hebben al snel veel kleur, waardoor je deze niet goed kunt zeefdrukken, maar wel goed digitaal kunt drukken. Het leuke aan digitale druk is dat dit ook in kleine oplages voor jezelf kan. 

Leer alle ins & outs betreffende dessinontwerpen en Photoshop

Wil je leren hoe je dessins kunt maken in Adobe Photoshop en welke verschillende rapporten je in Photoshop kunt maken? Kom dan naar de cursus die start op 31 oktober!

Bekijk hieronder het maken van een dessin met een pixel-effect, maar wel met vectoren!

Cursus Digital Print Design met Adobe Photoshop
– Dessinontwerpen

Leer dessins ontwikkelen met Adobe Photoshop. Je leert niet alleen Adobe Photoshop te beheersen, maar ook commerciële ontwerpen te maken voor mode, stationery, interieurtextiel en behang. De dessins die je maakt, zijn geschikt om digitaal te laten printen of voor verkoop.

Jezelf specialiseren als freelancer en direct bij een agent aan de slag!

Via Textilice kunnen je ontwerpen direct geplaatst worden bij een agent, met kans op verkoop.

Nieuw! De cursus is inclusief 1 dag fotografieles van Remy Frints; werkzaam met dessinontwerpers

In deze les leer je hoe je met jouw camera de beste foto’s maakt, geschikt voor verwerking in dessins. Je leert om voorwerpen zo te fotograferen, dat de belichting optimaal is en het voorwerp gemakkelijk vrijstaand te maken is in Adobe Photoshop. Daarnaast leer je om afbeeldingen te maken die kwalitatief optimaal zijn om geheel als all-over toe te passen.

De les fotografie wordt gegeven door Remy Frints van Zicht op Fotografie. Bekijk zijn werk hier. Remy heeft jarenlang gewerkt met dessinontwerpers en is daarom de perfecte toevoeging aan deze cursus!

Locatie: Maastricht, goed bereikbaar vanaf snelweg en op loopafstand van het Centraal Station. (Tip: let op acties van Kruidvat, Blokker, Hema, Primera etc. voor goedkope treinkaartjes.)

Voor meer info & inschrijven zie website.

Sorry, the comment form is closed at this time.