mrt 102018
 

Kijken bij modeontwerpster Saba Tark – oud-cursist van Textilice
Het is niet alleen de lesstof of de inzet van de docent, maar het zijn zeker ook de cursisten zelf die door hun inbreng en ervaringen een cursus boeiend maken zonder dat ze het in de gaten hebben! Hun verhalen brengen een bijzondere, extra dynamiek in de groep.Zo ook Saba Tark; die onlangs deelnam aan de cursus “Technisch Modetekenen met Adobe Illustrator”. Pas 30 jaar jong, maar reeds gewerkt als designer voor de grootste namen: Jan Taminiau, Viktor & Rolf, Lidewij Edelkoort en Elie Saab. Daarnaast heeft ze een paar eigen haute couture collecties op haar naam, waarvan ze voor 1 genomineerd was voor de prestigieuze Frans Molenaar-prijs en de andere geshowd is in Dubai.Op de eerste plaats; dank je wel dat je wil bijdragen aan deze nieuwsbrief!
Als je terugkijkt op deze ervaringen; welke zou je dan het liefst nog eens willen overdoen en waarom? 

Dan kies ik voor Lidewij Edelkoort! Het werken bij Lidewij Edelkoort heeft mij veel geholpen in het begrijpen van de essentie van het ontwerp en hoe je als designer je grenzen moet verleggen. Een opdracht die ik geweldig vond was het werken met een authentiek weefgetouw in het Textielmuseum. Het weefgetouw was meer dan 200 jaar oud en ik mocht daar mijn stof op ontwikkelen voor een project van Lidewij Edelkoort.

Wat zou je anderen willen adviseren die ook een eigen lijn willen opzetten? 

Te veel om op te noemen! maar hier een paar; een goede business partner en een investeerder zoeken dat is echt een must wil je een succesvolle lijn opzetten. Daarnaast is het natuurlijk heel belangrijk om een doelgroep te hebben waar je je op kan focussen en ontwerpen maken aan de hand van de wensen van je doelgroep. Als je beginnend bent en je hebt geen achtergrond in de mode dan raad ik je aan om iemand aan te nemen die dat wel heeft om je te begeleiden tijdens het proces.

Saba Tark in Dubai

Welke toevoeging had de cursus Technisch Modetekenen met Adobe Illustrator voor jou?

Ik heb technisch tekenen op school gehad, maar niet zo uitgebreid als bij de lessen die ik bij Textilice heb gehad. Het is belangrijk om technisch tekenen te leren wil je goed kunnen communiceren met je productie-team.

Waar ben je nu zoal mee bezig?

Op dit moment werk ik als freelancer voor modebedrijven, waarbij het mijn taak is om de collecties te ontwerpen, de samples te ontwikkelen en moodboards en kleurkaarten te maken. Verder begeleid ik ook de doorpas van samples-sessies. En sinds kort maak ik ook technische tekeningen!

Dank je wel dat je tijd hebt genomen om dit met ons te delen! En ook bedankt dat je het vertrouwen in Textilice hebt gesteld om een cursus te komen volgen! Ik heb genoten van je verhalen. (Je zou een boek moeten uitbrengen!)

Saba’s modeshow in Dubai en haar prachtige weefsels kun je bekijken op:www.sabatark.com


Nomads of the world – Saba Tark

 De cursussen van Textilice zijn geschikt voor mensen met of zonder ervaringen in de mode / textiel / grafische sector. De diversiteit zorgt voor een interessante dynamiek!

Bij deze cursussen van Textilice leer je vaardigheden die je als modeontwerper nodig hebt:

Privéles is ook mogelijk!
Neem contact op met info@textilice.nl voor meer info.

Sorry, the comment form is closed at this time.