mrt 102018
 

Kijken bij modeontwerpster Saba Tark – oud-cursist van Textilice
Het is niet alleen de lesstof of de inzet van de docent, maar het zijn zeker ook de cursisten zelf die door hun inbreng en ervaringen een cursus boeiend maken zonder dat ze het in de gaten hebben! Hun verhalen brengen een bijzondere, extra dynamiek in de groep.Zo ook Saba Tark; die onlangs deelnam aan de cursus “Technisch Modetekenen met Adobe Illustrator”. Pas 30 jaar jong, maar reeds gewerkt als designer voor de grootste namen: Jan Taminiau, Viktor & Rolf, Lidewij Edelkoort en Elie Saab. Daarnaast heeft ze een paar eigen haute couture collecties op haar naam, waarvan ze voor 1 genomineerd was voor de prestigieuze Frans Molenaar-prijs en de andere geshowd is in Dubai.

Op de eerste plaats; dank je wel dat je wil bijdragen aan deze nieuwsbrief!
Als je terugkijkt op deze ervaringen; welke zou je dan het liefst nog eens willen overdoen en waarom? 

Dan kies ik voor Lidewij Edelkoort! Het werken bij Lidewij Edelkoort heeft mij veel geholpen in het begrijpen van de essentie van het ontwerp en hoe je als designer je grenzen moet verleggen. Een opdracht die ik geweldig vond was het werken met een authentiek weefgetouw in het Textielmuseum. Het weefgetouw was meer dan 200 jaar oud en ik mocht daar mijn stof op ontwikkelen voor een project van Lidewij Edelkoort.

Wat zou je anderen willen adviseren die ook een eigen lijn willen opzetten? 

Te veel om op te noemen! maar hier een paar; een goede business partner en een investeerder zoeken dat is echt een must wil je een succesvolle lijn opzetten. Daarnaast is het natuurlijk heel belangrijk om een doelgroep te hebben waar je je op kan focussen en ontwerpen maken aan de hand van de wensen van je doelgroep. Als je beginnend bent en je hebt geen achtergrond in de mode dan raad ik je aan om iemand aan te nemen die dat wel heeft om je te begeleiden tijdens het proces.

Saba Tark in Dubai

Welke toevoeging had de cursus Technisch Modetekenen met Adobe Illustrator voor jou?

Ik heb technisch tekenen op school gehad, maar niet zo uitgebreid als bij de lessen die ik bij Textilice heb gehad. Het is belangrijk om technisch tekenen te leren wil je goed kunnen communiceren met je productie-team.

Waar ben je nu zoal mee bezig?

Op dit moment werk ik als freelancer voor modebedrijven, waarbij het mijn taak is om de collecties te ontwerpen, de samples te ontwikkelen en moodboards en kleurkaarten te maken. Verder begeleid ik ook de doorpas van samples-sessies. En sinds kort maak ik ook technische tekeningen!

Dank je wel dat je tijd hebt genomen om dit met ons te delen! En ook bedankt dat je het vertrouwen in Textilice hebt gesteld om een cursus te komen volgen! Ik heb genoten van je verhalen. (Je zou een boek moeten uitbrengen!)

Saba’s modeshow in Dubai en haar prachtige weefsels kun je bekijken op:www.sabatark.com


Nomads of the world – Saba Tark

 De cursussen van Textilice zijn geschikt voor mensen met of zonder ervaringen in de mode / textiel / grafische sector. De diversiteit zorgt voor een interessante dynamiek!

Bij deze cursussen van Textilice leer je vaardigheden die je als modeontwerper nodig hebt:

Cursus Dessinontwerpen / Print Design met Adobe Illustrator

Deze cursus leert je niet alleen hoe je dessins moet maken met Adobe Illustrator, maar geeft ook inzicht in het beroep dessinontwerper en hoe je je als freelance designer in de markt kunt zetten.

-7 donderdagen
-Start 17 mei 2018
-Prijs: €395,-

Meer info vind je hier

Cursus Textielkennis

Leer alles over textiel; grondstoffen, constructie, herkenning, eigenschappen, druktechnieken, veredeling, duurzaamheid en meer! Een must voor iedereen die in de textiel- of modebranche werkzaam is of wil zijn.
Tijdens deze cursus ontwikkel je je eigen stoffenboek.

-4 dinsdagen
-Start 22 mei 2018
-Prijs: €325,-

Meer info vind je hier

Cursus Digital Print Design met Adobe Photoshop (dessinontwerpen)

Het ontwerpen van een dessin (all-over print) is een specialisatie. Deze cursus leert je hoe je (fotografische) dessins maakt met Adobe Photoshop, geschikt voor digitale druk voor op o.a. textiel.
-6 zaterdagen
-Start 21 april 2018
-Prijs: €395,-

Meer info vind je hier

Cursus Technisch Modetekenen met Adobe Illustrator

Leer hoe je met Adobe Illustrator technische tekeningen (platte tekeningen) maakt voor de mode industrie. Leer ook: de vakterminologie in Nederlands/Engels,  naadsymbolen, artwork, labeling. Je maakt complete tekeningen die klaar zijn voor de leverancier.
-5 dinsdagen
-Start 3 april 2018
-Prijs: €330,-

Meer info vind je hier

Privéles is ook mogelijk!
Neem contact op met info@textilice.nl voor meer info.

Sorry, the comment form is closed at this time.