Live Online Klas digital print design met Adobe Photoshop (dessinontwerpen)

 

Het ontwerpen van een dessin (all-over print) is een specialisatie. Deze cursus leert je hoe je (fotografische) dessins maakt met Adobe Photoshop, geschikt voor digitale druk voor op o.a. textiel. Tijdens de cursus bezoeken we ook House of U; de bekendste digitale textieldrukker.


Voor wie?
Deze cursus is geschikt voor mensen met een interesse in mode, textielontwerpen of interieur en die voor hun huidige beroep of hobby willen leren om dessins te ontwikkelen speciaal voor digitale druk.
De cursus is ook geschikt voor mensen die eerder de cursus of privéles dessinontwerpen/print design met Adobe Illustrator hebben gevolgd en interesse hebben om fotografische dessins te leren ontwikkelen specifiek met Adobe Photoshop.

Doel
Leer fotografische dessins (all-over prints) te ontwikkelen met Adobe Photoshop. Aan het einde van de lessen kun je werken met Adobe Photoshop en heb je enkele commerciёle dessins gemaakt voor de branches : mode, interieur, of stationery. Je kent de technische vereisten en toepassingen in Adobe Photoshop. Adressen van leveranciers waar in kleine en/of grote oplage stoffen digitaal gedrukt kunnen worden, worden je aangereikt. Eén les zal plaatsvinden bij House of U in Someren. Dit is de bekendste digitale textieldrukker. Hier krijg je een rondleiding, zodat je nog meer leert van het digitale drukproces.

Vooropleiding en benodigdheden
Het is noodzakelijk om over een basis computerkennis te beschikken.
Kennis van Adobe is niet noodzakelijk. Mensen zonder basiskennis kunnen extra oefeningen aangereikt krijgen. Het is nodig om Adobe Illustrator op je computer geïnstalleerd te hebben. Download de gratis 7 dagen proefversie hier.
Cursisten van Textilice kunnen een jaarabonnement van Creative Cloud (=alle programma’s van Adobe) nemen voor €140,- incl. BTW.

Hoe te volgen?
Je ontvangt inloggegevens, waardoor je in de online omgeving de Live Online lessen kunt volgen. Gebruik Chrome als browser. Het beste is als je microfoon werkt om sneller vragen te kunnen stellen dan via de chat.

Programma en kosten:

Cursus najaar
7 maandagavonden + 1 dinsdag overdag
Startdatum:
19 april 2021
Overige data:
26-4
3-5
11-5 (bezoek House of U)
17-5
31-5
7-6
14-6Lestijd van 19-22 u  en 10-15u (House of U)
 

 

 

De kosten van de cursus bedragen: €395,- (vrijgesteld van btw)

Samenwerking agentschap
Textilice heeft voor deze cursus een samenwerking met een agentschap, waardoor je ontwerpen meteen geplaatst zouden kunnen worden met kans op verkoop. Je kunt via Textilice meteen als freelancer bij de agent aan het werk. Over de voorwaarden word je tijdens de cursus geïnformeerd. Deze samenwerking is uitsluitend voor cursisten en oud-cursisten.

Docent:
De lessen worden gegeven door dessinontwerpster Jolieke Ubachs. Jolieke werkt freelance voor agenten.
Daarnaast geeft Jolieke ook les in de opleidingen textieldesigner en modeontwerpen bij Syntra in Hasselt.
De vierde les zal op de locatie van House of U in Someren worden gegeven. Hier krijg je een rondleiding, zodat je nog meer leert over het digitale drukproces.

 


 

Inschrijving & betaling:

Vul je gegevens in

• Onze cursussen en workshops zijn BTW vrij.
• Vindt de cursus geen doorgang; wordt direct jouw cursusgeld teruggestort
• Wil je betalen in termijnen? Neem contact op met info@textilice.nl
• Overige voorwaarden: Algemene Voorwaarden zijn van toepassing op de inschrijvingen.

Annulering
Na inschrijving heeft u recht op 14 dagen bedenktijd, mits de cursus / workshop niet binnen deze 14 dagen start. Binnen deze 14 dagen kan de deelname kosteloos worden geannuleerd. Het annuleren van deelname is alleen schriftelijk, bijvoorbeeld via email, mogelijk.
• Bij opzegging minder dan 7 weken vóór de eerste cursusdag is de helft van het cursusgeld én €12,50 aan administratiekosten verschuldigd.

• Bij opzegging minder dan 10 dagen vóór aanvang van de eerste cursusdag is 75% van het cursusgeld én €12,50 aan administratiekosten verschuldigd.
• Wanneer u tijdens de cursus / workshop opzegt, is geen restitutie van het cursusgeld mogelijk.

• Textilice is niet verplicht een alternatieve cursus / workshop of inhaallessen aan te bieden bij voortijdige beëindiging van een workshop of cursus.
• Indien u voor aanvang van de eerste cursusdag wegens ziekte of ongeval uw deelname wenst te annuleren, dan is volledige restitutie minus €12,50 aan administratiekosten van cursusgelden mogelijk. In dit geval dient binnen 20 dagen na de annulering een doktersverklaring te worden overgelegd. 
De termijn voor retourbetaling is 2 weken. 


 

Textilice is een CRKBO geregistreerde instelling.