jan 192018
 

Mood Brussel: up & running!

De beurs Mood in Brussel is weer volop bezig. In de hal Indigo zie je de agenten druk in de weer om de ontwerpen van freelancers te verkopen. Ook vind je hier de ontwerpers die volledig hun eigen acquisitie doen. Het is altijd een spannende tijd, waarin iedereen hoopt op succesvolle verkopen. Maar ook na het beursseizoen wordt altijd hard gewerkt en volop gereisd om de dessins aan de man te brengen.

Bezoek Mood Brussel zeker eens om een goede indruk te krijgen en om agenten te ontmoeten. In de afbeelding zie je ontwerpen van oud-cursisten van Textilice gepresenteerd in de stand.

Tips & Tricks voor een startende dessinontwerpster

  • Maak een weekplanning waarin je werkdagen inpland om effectief te ontwerpen. Houd je hier strikt aan; het kost tijd om een portfolio op te bouwen. Het is dus belangrijk.
  • Zorg dat je altijd genoeg ideeën hebt, zodat het zoeken naar inspiratie niet van je ontwerptijd afgaat. Inspiratie verzamel je 24-7. 
  • Veel kijken naar inspirerende ontwerpen helpt automatisch ook om je eigen ontwerpkwaliteit te verhogen. Stel bij de inspiratie de volgende vragen: Waarom vind ik dit mooi? Waarom zou dit een goed ontwerp zijn? Is er een speciale tekenstijl of effect gebruikt dat dit ontwerp speciaal maakt?
  • Maak een lijst waarop je aangeeft hoeveel je per maand wil ontwerpen. Schrijf de (fictieve) namen van de ontwerpen op deze lijst en houd het zo goed bij. Een goed aantal is rond de 30 ontwerpen per maand. En ja, zodra je je vaardigheden hebt ontwikkeld, lukt dat 😉 

Wil je ook leren dessinontwerpen?

Cursus Dessinontwerpen / Print Design met Adobe Illustrator 

Tijdens de cursus leer je verkoopbare ontwerpen maken met Adobe Illustrator en weet je hoe je die moet afzetten in de verschillende marktsegmenten. Je werkt in een groep met inspirerende mensen die deze cursus volgen vanuit hun vakgebied of vanuit hun creatieve interesse.

Locatie: Maastricht, goed bereikbaar vanaf snelweg en op loopafstand van het Centraal Station. (Tip: let op acties van Kruidvat, Blokker, Hema, etc. voor goedkope treinkaartjes.)

Voor meer info & inschrijven zie website

Cursus Digital Print Design met Adobe Photoshop 

Leer dessins ontwikkelen met Adobe Photoshop. Je leert niet alleen Adobe Photoshop te beheersen, maar ook commerciële ontwerpen te maken voor mode, stationery, interieurtextiel en behang. Tijdens de cursus ga je 1 dag op pad met een fotograaf, die jarenlange ervaring heeft met dessinontwerpers, om te leren hoe je met jouw camera de beste foto’s maakt voor all-over dessins of om vrijstaand te maken voor verdere verwerking in dessins.

Locatie: Maastricht, goed bereikbaar vanaf snelweg en op loopafstand van het Centraal Station. (Tip: let op acties van Kruidvat, Blokker, Hema, etc. voor goedkope treinkaartjes.)

Voor meer info & inschrijven zie website.

Waarom Textilice?

De doelstelling van Textilice is om de cursisten ook na afloop van de cursus te begeleiden, totdat ze hun eigen persoonlijke doel hebben bereikt. Het doel kan zijn: starten als freelancer, zoeken naar een werkgever in dit vakgebied, of verder specialiseren in hun huidige baan. Textilice helpt hierbij via de Helpdesk, door vacatures door te geven via Facebook en nieuwsbrieven en door een samenwerking met een agentschap, waarbij ontwerpen van oud-cursisten geplaatst worden.

Zelf bepalen hoeveel lessen en welke onderwerpen? Misschien is privéles dan beter geschikt. Meer info: info@textilice.nl De locatie is Maastricht.

Sorry, the comment form is closed at this time.