Vervolgworkshop Meerkleurig Blockprinten

 

Ontwikkel je vaardigheden betreffende het blockprinten verder door te werken met meerkleurendruk op stof en papier.  

Waar en wanneer?
Datum: zaterdag 16 september 2023
Locatie: het oude klooster / museum op de Breusterstraat 27, Eijsden, nabij Maastricht. Recht voor de deur gratis parkeren.
(Tip: via NS , Kruidvat, Primera, Hema e.d. zijn vaak goedkope treinkaartjes te krijgen.)

Tijdstip: 10.30-16.30u (pauze van 13-13.45u)

Kosten
De prijs is € 150,- inclusief BTW, oefenpapier, textielverf, gebruik blockprints en overige afdrukmaterialen.

Voor wie?
Voor iedereen die graag wil leren werken met mooie houten blockprints en zijn eigen stoffen wil bedrukken. Je kan denken aan b.v. een toepassing in een kledingstof (incl. accessoires, b.v. een shawl) of woontextiel (b.v. tafelkleed, theedoek of gordijnstof).

Doel
Deze cursusdag is een vervolg op de basiscursus blockprinten. Het biedt een uitbreiding van je vaardigheden, opgedaan tijdens de workshop “Blockprinten met handgestoken blockprints uit India” . Leer hoe je een stof kan bedrukken in een patroon dat meerdere kleuren heeft. Leer exact te drukken. Experimenteer met kleurencombinaties. Laat je instrueren en inspireren om persoonlijk handprintwerk te maken! Exclusief je eigen stofproject.

Vooropleiding en benodigdheden
Geschikt voor mensen die de de workshop “Blockprinten met handgestoken blockprints uit India”  hebben gevolgd. In overleg breng je jouw eigen stof mee. Deze moet lichtgekleurd, voorgewassen en gestreken zijn en bij voorkeur natuurlijk (b.v. katoen, zijde, wol, linnen). Je kan natuurlijk ook upcyclen waarbij je een (vintage) textiel meeneemt en deze een nieuw leven geeft door deze te bedrukken. Neem zelf een schort mee om je kleren te beschermen tegen de textielverf waar we mee werken en uiteraard je (eventuele) eigen blockprints om uit te proberen. Je staat voornamelijk bij het blockprinten, dus trek makkelijke schoenen aan.

In het atelier is reeds aanwezig: afdrukmaterialen, textielverf , blockprintcollectie en proefpapier.

Je bent van harte welkom om kennis te maken met deze erg leuke en ontspannende ambachtelijke techniek.

Docent:
De workshop wordt gegeven door Nathalie Cassee, zij richtte het eerste blockprintatelier in Nederland op. Vind hier meer informatie over De Katoendrukkerij.

Inschrijven of vragen?
Mail naar  nathalie@dekatoendrukkerij.nl

Algemene voorwaarden zijn van toepassing op de inschrijvingen.

Locatie Textilice:

  • Textilice