Workshop Borduren met een Fonkeling

 

Workshop waarin je met prachtige Swarovski kralen en opnaaistenen enkele ornamenten maakt op tule stof

 

Waar en wanneer?
Datum: zondag 22 november
Locatie: het oude klooster / museum op de Breusterstraat 27, Eijsden, nabij Maastricht. Recht voor de deur gratis parkeren.
Tijdstip: 10.00 -16.30u

Kosten:
De prijs is € 149,- inclusief BTW, materialenpakket met diverse soorten Swarovski kralen, eventueel gebruik van een borduurraam en gebruik van gereedschap.

Voor wie?
Voor iedereen die een passie heeft voor ambachtelijk verfijnd handwerk met prachtige materialen zoals kralen, pailletten, swarovski en zijde organza. Laat je inspireren door de mooie materialen, nieuwe technieken en mogelijkheden!

Doel
In deze workshop starten we met het opspannen van de zijde tule in het borduurraam. Om te voorkomen dat de tule gaat rekken, wordt deze eerst gestabiliseerd op een hulpstof. Marjolein laat zien hoe de stof wordt bewerkt voordat het opgespannen kan worden.
Het borduurraam neem je zelf mee of je kan er een van Marjolein lenen tijdens de workshop.

Na wat uitleg over het bewerken van tule met verschillende materialen gaan we aan de slag. Je werkt met verschillende soorten Swarovski kralen en Swarovski opnaaistenen. Deze verwerk je met een kralennaald. Ook worden diverse pailletten en andere kralen toegevoegd in combinatie met borduurzijde of kanten stof. Wie de basissteek met de Lunévillenaald beheerst kan deze techniek verder uitbreiden in het werken op tule. Neem in dat geval gerust je Lunévillenaald mee!

Vooropleiding en benodigdheden

Aan deelnemers die geen ervaring hebben met de Lunévillenaald laat Marjolein zien hoe kralen en pailletten met een kralennaald worden toegevoegd. Met een kralennaald bereik je prachtige 3D effecten. De workshop is niet geschikt om de basissteken met de Lunévillenaald te leren. Zonder ervaring met de Lunévillenaald is de kralennaald een geweldig alternatief om naast de Swarovski kralen nog andere materialen te combineren.
Aan het eind van de dag worden de ornamenten los geknipt uit de tule stof. Marjolein laat zien hoe je ze af kan werken. Thuis kan je de losse delen naar wens als versiering aanbrengen op een outfit, sjaal, tas, of…

Meenemen:

  • Centimeter, naalden, spelden
  • Een eigen borduurraam (hoeft niet, je kan deze dag ook een borduuraam lenen)
  • Pen, potlood, papier
  • Schaartje met een scherpe punt
  • Evenuteel je eigen Lunévillenaald als je al ervaring hebt met de basissteek

Docent:
De workshop wordt gegeven door Marjolein van der Heide, Broderie d’Art designer. Laat je alvast inspireren door de mooie website van Marjolein!

Inschrijven:
Schrijf je in op deze pagina.

Algemene Voorwaarden zijn van toepassing op de inschrijvingen. Vind deze hier.

Locatie Textilice:

  • Textilice