Workshop Broderie d’Art

 

Leer de basistechniek van het haute couture borduren met een  “Lunévillenaald” en ervaar hoe je prachtige 3d effecten kan bereiken met kralen en pailletten. 

workshop marjolein2

Waar en wanneer?
Datum: zondag 8 december 2023
Locatie: het oude klooster / museum op de Breusterstraat 27, Eijsden, nabij Maastricht. Recht voor de deur gratis parkeren.
Tijdstip: 10.00 -16.30u

Kosten:
De prijs is € 159,- inclusief BTW, materialen, gereedschappen en gebruik van een borduurraam.

Voor wie?
Voor iedereen die een passie heeft voor ambachtelijk verfijnd handwerk met prachtige materialen zoals kralen, pailletten, swarovski en zijde organza. Laat je inspireren door de mooie materialen, nieuwe technieken en mogelijkheden!

Doel
De workshop bied je de gelegenheid om kennis te maken met enkele Broderie d’Art technieken. Je leert de basissteken met een zogenaamde Lunévillenaald en je leert kralen en pailletten verwerken met een kralennaald. We starten deze workshop met het oefenen van basissteken met de Lunévillenaald. Dit gebeurt op zijde organza dat al is ingespannen in een rechthoekig borduurraam. Als je deze steken onder de knie hebt, kan je steken maken waarbij kralen op de stof worden bevestigd. Dat is een geweldige ervaring, omdat je werkt aan de onderkant van de stof en je het resultaat niet gelijk kan zien!

In de middag kan je een klein ontwerp uitwerken waarin je werkt met de Lunévillenaald en met een kralennaald. De kralennaald wordt gebruikt om prachtige 3d effecten te bereiken met kralen en pailletten van verschillend formaat. Door afwisselend glans en mat materiaal te gebruiken ontstaan er steeds nieuwe mogelijkheden en effecten! Na deze dag heb je kunnen kennismaken met de Lunévillenaald en met een kralennaald. Met de kralennaald kan je hierna thuis met genoeg inspiratie aan de slag om bijvoorbeeld een eigen kledingstuk te versieren. Om de mogelijkheden van borduren met de Lunévillenaald verder te ontdekken is meer oefening en instructie nodig. Tijdens deze dag kan je ervaren of de techniek je ligt en of je je daarin verder wil gaan bekwamen.

Vooropleiding en benodigdheden
Een ruime naai- of borduurervaring is niet nodig. Enige ervaring met naald en draad is wel gewenst. Voor de workshop kan je een rechthoekig borduurraam van Marjolein gebruiken. Zij zorgt ook voor de materialen en een gereedschapsset. Neem zelf een vingerhoed, schaar, potlood, liniaal en eventueel een leesbril mee.

Wees van harte welkom om deel te nemen aan deze workshop en laat je inspireren door mooie materialen en nieuwe mogelijkheden!

Docent:
De workshop wordt gegeven door Marjolein van der Heide, Broderie d’Art designer. Laat je alvast inspireren door de mooie website van Marjolein!

Inschrijven:
Schrijf je in op deze pagina.

Algemene Voorwaarden zijn van toepassing op de inschrijvingen. Vind deze hier.

Locatie Textilice:

  • Textilice