Workshop Goudborduren – Niveau 1

 

Goudborduurwerk werd al in de middeleeuwen toegepast en is wereldwijd bekend. In vroeger tijden alleen beschikbaar voor diegenen die het zich konden veroorloven, het werd dan ook altijd in combinatie met weelderige, luxe stoffen gebruikt, de rijkdom schitterde je tegemoet. Ook nu is dat nog zo, kijk maar eens bij het Vaticaan.
Gelukkig is het tegenwoordig toegankelijker zodat ook wij, gewone stervelingen, er over kunnen beschikken, leuker nog, het zelf kunnen borduren!

Waar en wanneer?
Datum: 7 november 2021
Locatie: het oude klooster / museum op de Breusterstraat 27, Eijsden, nabij Maastricht. Recht voor de deur gratis parkeren. Bereikbaar met openbaar vervoer.
Tijdstip: 10.00 -16.30u

Kosten:
De prijs is € 120,- inclusief BTW. Met inbegrip van materialen en gebruik van een borduurring en gereedschappen.

Voor wie?
Dit is een workshop goudborduren niveau 1; dus ben je gefascineerd door goudborduurwerk en wil je het ook leren? Hier is je kans om kennis te maken met deze ambachtelijke techniek!

Doel
Deze workshop biedt de eerste technieken van het goudborduren. We beginnen echt met de basis: opspannen van de stof, aanhechten/afhechten, kid vastzetten, verschillende gouddraden zoals pearl purl, spiral purl en twist vastzetten, het begin van “couching” én “plunging”, pailletten opnaaien en één manier van reliëf aanbrengen. Daarnaast krijg je veel informatie over de materialen en de techniek. We werken op een stevige wollen blauwe stof (zgn laken). Bij de workshop krijg je een werkblad met informatie en de te volgens stappen, het heeft ook ruimte om zelf aantekeningen te maken.

Hoewel het ontwerp, een paisley van ongeveer 7 centimeter, eenvoudig is, hebben we de tijd écht nodig. Goudwerk is geen snelle techniek. Daar staat tegenover dat de materialen bijzonder inspirerend zijn  en dat je al werkend de buitenwereld even kunt buitensluiten.

Na afronding van niveau 1 kun je zelf al eenvoudige werkstukken maken. Na niveau 1 kun je ook niveau 2 en 3 volgen.

Vooropleiding en benodigdheden

Goudborduren wordt gewoon met naald en draad gedaan. Dus als je hier al handig mee bent is dat een voordeel.
Je hoeft zelf niets mee te brengen, alleen je leesbril en eventueel een vingerhoed en een pen als je aantekeningen wil maken op het werkblad.
Deze workshop is bedoeld voor beginners.

Breng zelf je lunch mee! Koffie en thee is inbegrepen.

Docent:
Hester Dennissen is professioneel goudborduurster. Website www.becla.nl

Inschrijven / vragen:
Stuur een mail naar info@textilice.nl

Algemene Voorwaarden zijn van toepassing op de inschrijvingen.

Locatie Textilice: