Workshop Goudborduren – Niveau 2

 

Goudborduurwerk werd al in de middeleeuwen toegepast en is wereldwijd bekend. In vroeger tijden alleen beschikbaar voor diegenen die het zich konden veroorloven, het werd dan ook altijd in combinatie met weelderige, luxe stoffen gebruikt, de rijkdom schitterde je tegemoet. Ook nu is dat nog zo, kijk maar eens bij het Vaticaan.
Gelukkig is het tegenwoordig toegankelijker zodat ook wij, gewone stervelingen, er over kunnen beschikken, leuker nog, het zelf kunnen borduren!

Waar en wanneer?
Datum: 7 november 2021
Locatie: het oude klooster / museum op de Breusterstraat 27, Eijsden, nabij Maastricht. Recht voor de deur gratis parkeren. Bereikbaar met openbaar vervoer.
Tijdstip: 10.00 -16.30u

Kosten:
De prijs is € 120,- inclusief BTW. Met inbegrip van materialen en gebruik van een borduurring en gereedschappen.

Voor wie?
Dit is een workshop goudborduren niveau 2; ben je gefascineerd door goudborduurwerk en heb je al eens een beginnerswerkje gemaakt of de workshop niveau 1 gevolgd?  Dan is deze workshop wat voor jou. Niveau 2 biedt meer techniek. Het werkstuk vormt een  mooi setje met het ontwerp van niveau 1

Doel

In deze workshop komen  o.a de technieken “s-ing”, “chipping” en weer een andere manier van reliëf aanbrengen aan bod.
Ook nu krijg je weer extra informatie over de  materialen en de techniek. We werken weer op zogeheten laken, een  stevige wollen rode stof en ook bij deze workshop hoort een werkblad met informatie en de te volgens stappen

Hoewel het ontwerp, een paisley van ongeveer 7 centimeter, eenvoudig is hebben we de tijd écht nodig. Goudwerk is geen snelle techniek. Daar staat tegenover dat de materialen bijzonder inspirerend zijn  en dat je al werkende de buitenwereld even kunt buitensluiten.

Na afronding van niveau 2 kun je zelf al eenvoudige werkstukken maken. Na niveau 2 kun je nog niveau 3 volgen.

Vooropleiding en benodigdheden
Basiskennis van (goud-) borduren is nodig. Je krijgt uiteraard nog tips en aanwijzingen, maar er wordt vanuit gegaan dat je de stof kunt opspannen,  weet hoe je aan- en afhecht en hoe je wax gebruikt.

Je hoeft zelf niets mee te brengen, alleen je leesbril en eventueel een vingerhoed en een pen als je aantekeningen wil maken.

Breng zelf je lunch mee! Koffie en thee is inbegrepen.

Docent:
Hester Dennissen is professioneel goudborduurster. Website www.becla.nl

Inschrijven / vragen:

Stuur een mail naar info@textilice.nl

Algemene Voorwaarden zijn van toepassing op de inschrijvingen.

Locatie Textilice: