Workshop Goudborduren – Niveau 3

 

Goudborduurwerk werd al in de middeleeuwen toegepast en is wereldwijd bekend. In vroeger tijden alleen beschikbaar voor diegenen die het zich konden veroorloven, het werd dan ook altijd in combinatie met weelderige, luxe stoffen gebruikt, de rijkdom schitterde je tegemoet. Ook nu is dat nog zo, kijk maar eens bij het Vaticaan.
Gelukkig is het tegenwoordig toegankelijker zodat ook wij, gewone stervelingen, er over kunnen beschikken, leuker nog, het zelf kunnen borduren!

Waar en wanneer?
Datum: 7 november 2021
Locatie: het oude klooster / museum op de Breusterstraat 27, Eijsden, nabij Maastricht. Recht voor de deur gratis parkeren. Bereikbaar met openbaar vervoer.
Tijdstip: 10.00 -16.30u

Kosten:
De prijs is € 120,- inclusief BTW. Met inbegrip van materialen en gebruik van een borduurring en gereedschappen.

Voor wie?
Dit is een workshop goudborduren niveau 3. Ben je inmiddels gegrepen door het traditionele goudborduurwerk en ben je al wat gevorderd of heb je de workshops niveau 1  en 2 gevolgd?  Dan is deze workshop interessant voor je. Niveau 3 biedt uitgebreidere technieken. Het werkstuk vormt een  mooi setje met de ontwerpen van niveau 1 en 2.

Doel
In deze workshop zit weer een nieuwe techniek: “cutwork over string-padding”, met smooth purl, rough purl en check. De pailletten zetten we op weer een andere manier vast en couching komt weer terug maar nu in een groter vlak.
Ook nu krijg je weer extra informatie over de  materialen en de techniek. We werken weer op zogeheten laken, dit keer in groen, en ook bij deze workshop hoort een werkblad met
informatie en de te volgens stappen.

In deze workshop is het echt hard werken. Omdat het een tijdrovende techniek is, wordt alle workshop-tijd maximaal benut! Er wordt vanuit gegaan dat je zelf de stof kunt opspannen, etc. Aan voorbereidende werkzaamheden wordt geen aandacht meer besteed.

Vooropleiding en benodigdheden
Basiskennis van (goud-) borduren is nodig. Je krijgt uiteraard nog tips en aanwijzingen, maar er wordt vanuit gegaan dat je de stof kunt opspannen,  weet hoe je aan- en afhecht en hoe je wax gebruikt.

Je hoeft zelf niets mee te brengen, alleen je leesbril en eventueel een vingerhoed en een pen als je aantekeningen wil maken.

Breng zelf je lunch mee! Koffie en thee is inbegrepen.

Docent:
Hester Dennissen is professioneel goudborduurster. Website www.becla.nl

Inschrijven / vragen:
Stuur een mail naar info@textilice.nl

Algemene Voorwaarden zijn van toepassing op de inschrijvingen.

Locatie Textilice: