Workshop Sjabloondruk op Stof

 

Creëer verschillende effecten door de diverse sjabloneertechnieken die je deze workshop leert! 

  • Textiel bedrukken

Waar en wanneer?
Datum: nog niet bekend
Locatie: het oude klooster / museum op de Breusterstraat 27, Eijsden, nabij Maastricht. Recht voor de deur gratis parkeren.
Tijdstip: 10.00 -15.30u

Kosten:
De prijs is € 95,- (geen BTW van toepassing) inclusief reader en gebruik van drukmaterialen.

Voor wie?
Deze workshop is bedoeld voor iedereen die stof wil bedrukken en is geschikt zowel voor beginners zonder creatieve ervaring als voor mensen die al langer creatief actief zijn en een nieuwe techniek willen leren.

Sjabloondruk is eenvoudig te leren, je kunt er al na korte tijd fantastische resultaten mee bereiken en je kunt er stof mee bedrukken voor eigen producten zoals kussens, shawls, kleine cadeauartikelen, kleding of zelfs iets groots zoals gordijnen. En na deze workshop kun je wat je hebt geleerd verder thuis in de praktijk brengen, je hebt er maar weinig voor nodig en kunt het aan de keukentafel doen.

Doel
De workshop is erop gericht om je een aantal druktechnieken te leren en om je eigen ontwerpen te maken. Je leert in de ochtend om met je kwast verschillende effecten te bereiken en om met een eenvoudig motief patronen te maken. In de middag leer je om meer complexe motieven om te zetten in sjablonen en daar patronen mee te maken. In ieder stadium oefen je direct op stof en raak je steeds meer vertrouwd met het sjabloneren en met het maken van patronen.

We eindigen met het bedrukken van een stof met de techniek die je het best is bevallen. In de workshop zullen veel voorbeelden aanwezig zijn zowel van de docent als van anderen. Er is voldoende inspiratie voorhanden en je zult zien dat je ook zonder goed te kunnen tekenen en zonder ontwerp ervaring mooie resultaten kunt bereiken.

Aan het eind van de dag ga je met meerdere prints naar huis en met de vaardigheid om daarna thuis ook zelf met deze techniek aan de slag te gaan. Je krijgt een reader mee waarin je alle informatie uit de cursus terug kunt vinden en een lijst met adressen waar je zelf materialen kunt kopen om thuis verder te printen.

Wat neem je mee?

  • Stof: verschillende katoenen of linnen stukken stof, zorg dat de stof niet te dun is; dat maakt het leren sjabloneren moeilijker.
  • Iets om je kleding te beschermen

Wat kun je ter plekke gebruiken?

  • Textielverf
  • Sjabloon materiaal
  • Mesje voor het snijden van je sjablonen
  • Kwasten

Inschrijven:
Mail naar info@textilice.nl

Algemene Voorwaarden zijn van toepassing op de inschrijvingen.

Locatie Textilice:

  • Textilice